Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Κομβικός για τον Παναθηναϊκό ο Νίνης

Στο ματς Κυπέλλου με τα Χανιά, ο Νίνης πραγματοποίησε την επίσημη επανεμφάνιση του στον Παναθηναϊκό. Και από το πρώτο κιόλας λεπτό, φανέρωσε πόσο χρήσιμος θα είναι για την ομάδα. Όχι μόνο για το υπόλοιπο της σεζόν και την μάχη του τίτλου, αλλά και για τα επόμενα 2,5 χρόνια του συμβολαίου του.




Όταν έκανε τη μεταγραφή για την Πάρμα, πολλοί τη χαρακτήρισαν ως ευκαιρία για να εξελιχθεί σε πρωτοκλασάτο ποδοσφαιριστή. Φάνηκε όμως και στην πορεία ότι ο Νίνης δεν ήταν σε θέση να αντεπεξέλθει σε ένα απαιτητικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπως το ιταλικό. Θες η δουλειά που έκανε ( ή που δεν έκανε), θες οι επιλογές του προπονητή, όλα παίζουν το ρόλο τους. Το συμπέρασμα είναι ότι ο Νίνης δεν είχε τα προσόντα και τις ικανότητες να προσαρμοστεί στο στιλ του Καμπιονάτο.

Αλλά στην Ελλάδα, τα δεδομένα είναι αλλιώς. Η ποιότητα του ξεχωρίζει, αφού έχει και τεχνική κατάρτιση και κοντρόλ. Αυτό που έμενε να δούμε είναι τι προπόνηση έκανε και τι βελτίωση θα είχε σε αυτούς τους δύο μήνες, όταν και υπέγραψε στο ΄΄τριφύλλι΄΄.

Στον αγώνα της Πέμπτης, ο Νίνης παρουσίασε αισθητή βελτίωση στα τρεξίματα του. Ειδικά στο γκολ του, ντρίμπλαρε, άνοιξε την μπάλα, έτρεξε και σκόραρε. Παράλληλα, έδειξε να έχει σωστές επιστροφές και διάρκεια στο παιχνίδι του.

Το μεγάλο του ατού, η πάσα, έδειξε πόσο λείπει μέχρι στιγμής από τον Παναθηναϊκό. Αυτό που ζητούσαν όλοι, να βρεθεί ένας παίκτης να βγάζει σωστά τη μπάλα στο φορ, βρέθηκε στο πρόσωπο του Νίνη. Με τον ίδιο να δημιουργεί και τον Κλωναρίδη να τρέχει στον ελεύθερο χώρο, η ομάδα λειτουργούσε εξαιρετικά στο επιθετικό κομμάτι.

Το μεγαλύτερο θετικό για τον ίδιο είναι ότι ο Αναστασίου τον αξιοποίησε στη φυσική του θέση. Πίσω από τον φορ και πάνω από τα κεντρικά χαφ. Γιατί ο παίκτης είναι 10άρι και όχι 8άρι, όπως έπαιζε σε Πάρμα και ΠΑΟΚ.

Φαίνεται ότι αυτός ο Νίνης μπορεί να συνθέσει ένα εκπληκτικό δίδυμο με τον Μπεργκ, φέρνοντας κατά νου την άριστη συνεργασία που είχε με Σισέ.

1 σχόλιο: